Arki perhekodissa

Pomppuisen alun jälkeen tarjoamme tasaisempaa kyytiä. Vastuu, ilo, rakkaus, turva ja anteeksianto ovat arvojamme ja ne näkyvät arjen tekemisessä. Tavoitteenamme on harjoitella taitoja arjessa niin, että lapsen ja nuoren siivet kantavat ja hänelle kasvaa eheä identiteetti.

Läksyihin saamme apua toisiltamme ja ohjaajilta. Ohjaajien apua ja tukea tarvitaan välillä myös koulussa. On mukavaa kun lapsen ei tarvitse lähteä yksin kouluun vaan meiltä lähtee tarvittaessa ohjaaja mukaan. Välillä riittää, että ohjaaja on läsnä koululla ja välillä tulemme tunneille lisäavuksi.

Kyllä meillä on mukavaa yhdessä. Pianon äärellä aika hurahtaa ja väliin saattaa tulla soraääniä mutta niistäkin selvitään kun yhteinen sävel löytyy. Luovuus ja leikki auttavat ja toimivat jopa terapiana. Kasvatamme tietoutta kulttuureista leikkien varjolla ja opimme nauttimaan erilaisuudesta.

Taitojen opettelu on turvallista kun tiedämme tavoitteet ja meillä on ammattilaisten tuki. Nuoren ja lapsen kuuntelu sekä näkyväksi tekemisen mahdollistaminen ovat meidän arkeamme.

Meillä on ankkaemo keittiössä. Meiltä ei puutu ruokaa eikä herkkuja, kaikkea on vähintään paljon. Arkena syömme aamupalan eri aikoihin, joten yhteinen ruokahetki on meille tärkeä. Katetun pöydän äärellä jaamme päivän seikkailut ja tarinat.

Meillä Mikkelissä on monia vaihtoehtoja harrastaa. Mikkelissä ei mökötetä. Jokaiselle lapselle ja nuorelle etsitään yhdessä lempiharrastus. Ohjaajat lennähtävät mukaan ja varmistavat, että nuori tuntee olonsa turvalliseksi.

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus yksityisyyteen. Ketään ei kuitenkaan jätetä yksin. Meiltä löytyy monta paikka kun haluaa vetäytyä omaan rauhaan ja jokaisella on tietenkin oma huone.

Isommat ja pienemmät haavat, ne näkymättömätkin parantuvat kuuluisassa sohvankulmassamme.