Ankanpesän filosofia
Syvällisten ja oivaltavien pohdintojen juurilla vaikuttaa savolaiskarjalainen asenne ja tapakulttuuri. Ankkaemon mielestä siinä on joustavuutta ja muutosmyönteistä hyväksyntää, joka ajaa eteenpäin vaikeissakin tilanteissa. Surut ja ilot me pohdimme yhdessä ja annamme sopivasti toisillemme tilaa kasvaa. Nauru kuuluu välillä naapuriin asti!
Karjalaiseen asenteeseen yhdymme myös siinä missä karjalaiset joutuivat pois juuriltaan, mutta oivalsivat, että asioita voi katsoa eri kulmilta. Tämä ei tarkoita, että joutuisi itse luopumaan omista juuristaan, vaan voi oppia jotain uutta ja arvokasta, joka auttaa sopeutumisessa uuteen arkeen. Turvalliset ihmiset ympärille ja sohvankulmassa aina joku, vaikka sitten vaivihkaa sukkaa kutomassa, ”Kylhä tää elämä o sit mutkikast, iha ko purettu sukkalanka”! (Karjalainen sananlasku).
”Kylhä tää elämä o sit mutkikast, iha ko purettu sukkalanka”!
Ruokapidot Ankanpesässä on joka päivä. Pöydästä ei saa puuttua mitään ja padat pitää olla äärillään itse valmistettuja lämpimäisiä herkkuja. Ruokahetki on tärkeä, siksi pidämmekin tapana kokoontua porukalla syömään ainakin pari kerran päivässä. Lähimmäiset ovat tervetulleita vierailulle ja heidät pidetään ruuassa kuten tapoihin kuuluu. Ankkaemo kutsuu tätä termillä ”Hyvänmielen ruokapsykologia”, kylläisenä on kiva kellutella.
Arvostamme hyvää ja täyspanoista arkea. Siinä missä ennen harrastettiin kyykkää koko kylän voimin, me Ankanpesässä soitamme, ratsastamme tai urheilemme, mikä on kenenkin osaaminen tai tahto. Kannustamme kokeilemaan rohkeasti eri harrasteita ja oppimaan uusia taitoja, jotka voivat kasvaa merkityksellisiksi, elinikäisiksi ystäviksi.